5 populaire Spaanse vegetarische tapas recepten
1.Piquillo pepers gevuld met kaas
De piquillo pepers zijn rode Spaanse pepers die je kan opvullen met allerlei soorten vullingen. Ze hebben een kegelvormig uitzicht en hebben een zoete zachte smaak. In dit recept hebben we de piquillo gevuld met verschillende soorten kaas . Deze kleine gevulde zoete pepertjes zijn een zeer geliefde en vooral lekkere Spaanse tapa. Ideaal voor de vegetarische liefhebbers. Bekijk hier het recept
2. Aubergines met suikerriet stroop
In dit prachtige witte dorp "Frigiliana" en in de naburige dorpjes van de Axarquia streek staat er steevast “Berejenas con miel de caña” op de menukaart. Deze typische Spaanse groente met een Spaanse suikerriet stroop uit het boven vernoemde dorp zijn overheerlijk als voorgerecht of tapa. Natuurlijk zijn ze niet overal even lekker, ze moeten namelijk knapperig zijn en niet te zacht. De combinatie van een groente met de zoete toets van deze Spaanse suikerriet stroop is verrassend lekker. Wil je het ook zelf eens maken ? Geen probleem want is het niet zo moeilijk hoor !
3. Geroosterde paprika's in vinaigre
Geroosterde paprika’s met een overheerlijk Zuiders vinaigrette en een stukje stokbrood. Wat een gezond en lekker Spaans vegetarisch gerecht is dit. Tover met dit recept snel en eenvoudig een heerlijk lunch op tafel. Bekijk hier hoe je het moet maken
4. Champignons met knoflook
Champignons met knoflook of Spaanse champiñones al ajillo zijn een gezonde vegetarische tapa. Deze Spaanse tapa met een lekker glaasje sherry of wijn, je zou voor minder een moord begaan 😉 Bekijk hier het authentieke Spaans recept
5. Vegan Huzaren salade
Spaanse vegan huzarensalade is een goede keuze wanneer je een gezonde tapa op tafel wil zetten. Uiteraard bevat dit recept geen klassieke mayonaise en tonijn. De mayo wordt gemaakt zonder toevoeging van eieren. Deze Spaanse tapa met een heerlijk fris glaasje sherry of wijn doet mij alvast watertanden. Probeer hier het recept