Piquillo pepers gevuld met kaas (Pimientos del piquillo rellenos de quesitos)
17 juni 2023 

Piquillo pepers gevuld met kaas (Pimientos del piquillo rellenos de quesitos)

De piquillo pepers zijn rode Spaanse pepers die je kan opvullen met allerlei soorten vullingen. Ze hebben een kegelvormig uitzicht en hebben een zoete zachte smaak. In dit recept hebben we de piquillo gevuld met verschillende soorten kaas . Deze kleine gevulde zoete pepertjes zijn een zeer geliefde en vooral lekkere Spaanse tapa. Ideaal voor de vegetarische liefhebbers.

Recept - Piquillo pepers gevuld met kaas (Pimientos del piquillo rellenos de quesitos)



Werkwijze

  • neem een blender en doe hier enkele piquillo pepers en tomate frito in en blend tot een saus
  • indien er veel pitjes in zitten, zeef je de saus eerst 
  • snij de kazen in fijne blokjes zodanig je per piquillo pepers een stukje van elke kaas hebt die erin past
  • vul de pepers met de drie soorten kaas 
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • neem een vuurvaste schaal en doe hier eerst een laag saus in 
  • leg vervolgens de gevulde pepers bovenop de saus 
  • giet nog wat saus over de pepers en strooi er de geraspte emmentaler overheen
  • bak ze ongeveer 30 minuten
  • let erop dat de kaas binnenin volledig gesmolten moet zijn 
  • indien deze nog niet volledig gesmolten is laat je de schaal nog enkele minuten extra in de oven staan
  • haal de schaal uit de oven en serveer meteen warm 
  • je kan de kazen steeds aanpassen naar eigen smaak


Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen