Dit veganistische spaghetti bolognese recept met tofoe is perfect voor degenen die eens een andere saus willen dan de klassieke spaghetti saus. In plaats van gehakt gebruiken we tofoe, een cholesterol vrije plantaardige eiwitbron, die het gerecht een andere smaak en textuur zal geven.
Recept - Vegan spaghetti bolognese (espaguetis boloñesa veganos)
- volkoren pasta - 250 gr
- knoflook - 3 teentjes
- tofoe - 200 gr
- ui - 1
- wortel - 1
- olijfolie extra vierge - 1 scheutje
- groene paprika - 1
- bruine suiker - 1 eetlepel
- tomate frito - 1 potje
- groene groenten mengeling (diepvries) - 250 gr
- gember - klein stukje
- zout - halve koffielepel
Werkwijze
- kook de pasta gedurende 10 a 12 minuten in kokend water
- giet af en zet aan kant
- snij de ui, de paprika en de wortel in fijne blokjes
- pers de 3 teentjes look
- schil en rasp het stukje gember
- plet met een vork de tofoe zeer fijn
- verhit een diepe koekenpan met een scheutje olijfolie extra vierge
- fruit de ui en 2 teentjes knoflook gedurende enkele minuten
- voeg de gesneden wortel en paprika toe en blijf stoven tot de groenten zacht worden
- voeg indien nodig een beetje water toe zodat het niet aanbrand
- voeg vervolgens de tomate frito, de suiker, een snuifje zout en de gember toe
- kook verder op een matig vuurtje gedurende 15 minuten en roer regelmatig in de saus
- fruit intussen de groene groenten mengeling samen met 1 teentje knoflook in een andere koekenpan kort aan in een scheutje olijfolie extra vierge
- voeg de gestoofde groenten mengeling toe aan de tomatensaus
- wanneer de saus goed is ingekookt voeg je de tofoe toe en laat je deze nog gedurende 10 minuten mee sudderen op een middelmatig vuur
- meng de volkoren pasta onder de saus of voor de liefhebbers van veel saus serveer beide apart in een bord
- serveer warm