Aubergines met Suikerrietstroop ( Berejenas con miel de caña)
16 april 2020 

Aubergines met Suikerrietstroop ( Berejenas con miel de caña)

Aubergines met suikerrietstroop leerde ik een paar geleden kennen toen ik begon met het verkopen van heerlijke delicatessen uit Andalusië, kwam ik meer en meer in contact met de plaatselijke gerechten en tapas. Zo bracht ik een bezoekje aan het prachtige witte dorp Frigiliana in de provincie Malaga.In dit prachtige witte dorp en in de naburige dorpjes van de Axarquia streek staat er steevast “Berejenas con miel de caña” op de menukaart. Deze typische Spaanse groente met een Spaanse suikerriet stroop uit het boven vernoemde dorp zijn overheerlijk als voorgerecht of tapa. Natuurlijk zijn ze niet overal even lekker, ze moeten namelijk knapperig zijn en niet te zacht.  De combinatie van een groente met de zoete toets van deze Spaanse suikerriet stroop is verrassend lekker. Wil je het ook zelf eens maken ? Geen probleem want is het niet zo moeilijk hoor !

 

Spaanse aubergines

Aubergines uit Axarquia (Malaga)

 

 

aubergines met miel de cana

Aubergines met miel de caña van Frigiliana

 

  • Snij de berenjenas in ronde plakjes van ong. 0,5 cm of  in frietjes vorm
  • Doe deze stukjes in een kom
  • Overgiet deze met een lekker Spaans biertje en laat een 20 tal min.rusten 
  • De hop van het bier zorgt voor een perfecte smaak
  • Haal de stukjes aubergines uit het bier en dep ze af met keukenpapier
  • Dompel ze nu in de bloem en schudt goed af
  • Frituur ze in de olijfolie op 170°C tot ze knapperig worden
  • Opdienen op een bordje en garneren met miel de caña
  • Je kan dit gerecht als voorgerechtje of als tapa opdienen
  • Overdrijf zeker niet met de toevoeging van de miel de caña

 

Aubergines met miel de caña uit Frigiliana

Berejenas con miel de Caña de Frigiliana

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Jan Debeurme
Door

Jan Debeurme

op 30 Mar 2018

Heb deze lekkernij vorige week voor het eerst gegeten op het Balcon de Europa in Nerja. Ben toen onmiddellijk een bokaal miel de caña gaan kopen.

Ingrid
Door

Ingrid

op 09 Nov 2020

Gisteren gemaakt met de echte Miel de cana, was een makkelijk recept. Als wij niet naar Spanje mogen maken we het gewoon zelf😀 was echt lekker!

Reactie plaatsen