Dit recept is voor de echte liefhebbers van de zoete smaken van honing. Een perfecte vervanger van suikers.
Recept: varkenshaasje met Suikerriet Stroop (solomillo de cerdo con miel de caña)
- suiker - 2 eetlepels
- 1 varkenshaasje
- miel de caña suikerriet stroop - 2 eetlepels
- rode wijn - 100 ml
- vleesbouillon - 100 ml
- ui - 1
- mosterd - 1 eetlepel
- paneermeel
- kruidnagels - 3
- zout en peper - naar eigen smaak
- olijfolie extra vierge
Werkwijze
- snij het varkenshaasje in sneetjes van ongeveer 2 cm
- kruid het vlees langs beide kanten naar eigen smaak met zout en peper
- rol de sneetjes in het paneermeel
- zet een pan op het vuur en verhit een scheutje olijfolie extra vierge
- bak het vlees goudbruin
- haal de sneetjes uit de pan en snij vervolgens de ui in grove stukken
- bak deze aan in dezelfde pan
- voeg vervolgens de rode wijn, vleesbouillon, kruidnagels toe en laat 10 minuten koken
- voeg nu de suikerriet stroop en suiker toe en laat nog vijf minuten sudderen
- roer goed alles onder
- voeg de sneetjes varkenshaasje toe en zet een deksel op de pan
- laat gedurende 40 minuten sudderen
- haal het vlees uit de pan en zeef de overige saus
- leg het vlees op een mooie presenteer schaal en giet de gezeefde saus er over
- serveer warm en serveer bij voorkeur met brood om te soppen in de saus