Patatas a lo Pobre

Ontdek een heerlijk gerecht dat zowel eenvoudig te bereiden als verrassend smaakvol is: Aardappelen a lo pobre. Met een basis van extra vierge olijfolie, ui, en een mix van groene en rode paprika's, creëer je een warm en hartig gerecht dat perfect is voor 4 tot 6 personen. De aardappelen worden zachtjes gesmoord in de pan, waardoor ze heerlijk mals en sappig worden. Het toevoegen van een knoflook-peterselie mengsel aan het eind zorgt voor een onweerstaanbare smaakdimensie. Probeer dit recept eens uit en ontdek een nieuwe favoriet om aan je gerechten toe te voegen!

Recept- Patatas a lo Pobre

 Voor 4 tot 6 personen

 • 5 middelgrote aardappelen
 • 1 ui
 • 1 groene paprika
 • 1 rode paprika
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 takjes peterselie
 • extra vierge olijfolie
 • zout

Werkwijze

 • Verhit een ruime hoeveelheid extra vierge olijfolie in een pan op het vuur. Snijd de ui in dunne reepjes en de paprika in reepjes, en bak ze aan. Schil intussen de aardappelen terwijl ze langzaam op laag vuur gaar worden.

                                                     

 •  Snijd de aardappelen in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Ik heb Kennebec-aardappelen gebruikt, maar je kunt elke soort gebruiken die geschikt is om te frituren. Voeg de aardappelen toe aan de pan en breng op smaak met een beetje zout. Je kunt ook peper of andere specerijen toevoegen als je dat wilt, maar dit is optioneel. Laat de aardappelen rustig smoren op laag vuur (ik heb stand 5 van 9 gebruikt) tot ze mooi goudbruin zijn. Roer af en toe voorzichtig om, zodat ze niet breken, want ze zijn erg kwetsbaar en kunnen gemakkelijk uit elkaar vallen.

                                                     

 • Maak een mengsel in de vijzel met knoflook en peterselie. Vergeet niet een snufje zout toe te voegen om te voorkomen dat de knoflook alle kanten op vliegt. Als de aardappelen zacht zijn, voeg dan de fijngesneden knoflook en peterselie toe. Roer voorzichtig door de aardappelen en zet het vuur uit. Ze mogen niet langer dan een minuut op het vuur staan, anders verbrandt de knoflook. Laat ze verder garen met de restwarmte buiten het fornuis. Nu zijn je aardappelen klaar om je gerechten te begeleiden en er een perfecte touch aan te geven.Mijn advies bij het bereiden van patatas a lo pobre

Belangrijk is dat ze op laag vuur worden bereid zodat de aardappelen heel zacht worden en niet uitdrogen. Je kunt ook andere groenten toevoegen, maar de traditionele manier is met paprika en ui. Als je ze iets lichter wilt, kun je ze in de oven bereiden of zelfs in de magnetron.

De hoeveelheid olie is optioneel en kan naar smaak worden verminderd, maar als je goede olijfolie gebruikt, blijft er geen druppel achter op het bord. Je kunt er ook voor kiezen om ze op hoger vuur te bakken voor een knapperiger resultaat.

Smakelijk !Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen