7 authentieke Spaanse tapasrecepten om thuis te maken
25 mei 2023 
in Blogs

7 authentieke Spaanse tapasrecepten om thuis te maken

Inleiding

Tapas, de traditionele Spaanse hapjes die bekend staan om hun variëteit en smaak, zijn één van de meest populaire gerechten ter wereld. Tapas staan bekend om hun gezelligheid en kunnen worden bereid met een verscheidenheid aan ingrediënten. Of je nu op zoek bent naar een vleesgerecht, een vegetarisch gerecht of een recept met vis, er zijn vele authentieke Spaanse tapasrecepten die je thuis kunt maken. In dit artikel worden vijf authentieke Spaanse tapasrecepten besproken die je thuis kunt maken. Van een traditionele paella tot een smaakvolle tortilla, deze recepten zijn eenvoudig te bereiden en zullen zeker de smaakpapillen van je gasten stimuleren.

Gebakken patatas bravas

Patatas bravas is een klassieker onder de tapas en een must-have voor iedereen die van Spaanse hapjes houdt. Deze gebakken aardappelstukjes worden geserveerd met een pittige saus, waardoor ze een heerlijke combinatie vormen van knapperigheid en zachtheid. Om deze tapas te maken, heb je nodig: -500 gram kleine aardappelen -2 eetlepels olijfolie -1 theelepel paprikapoeder -1 theelepel gedroogde oregano -2 eetlepels bloem -1 eetlepel knoflookpoeder -1 theelepel zout -1/2 theelepel peper Voor de saus heb je nodig: -1 eetlepel olijfolie -1 eetlepel knoflookpoeder -1 eetlepel tomatenpuree -1 eetlepel gedroogde oregano -1/2 theelepel chilipoeder -3 eetlepels mayonaise -2 eetlepels ketchup -1 eetlepel Worcestersaus -1/2 theelepel zout -1/2 theelepel peper Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Leg de aardappelstukjes op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Bestrooi de aardappelen met het paprikapoeder, gedroogde oregano, bloem, knoflookpoeder, zout en peper. Roer alles goed door elkaar en zet de bakplaat in de oven. Bak de aardappelen gedurende 20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Terwijl de aardappelen in de oven staan, kun je de saus maken. Verwarm de olijfolie in een kleine pan en voeg de knoflookpoeder, tomatenpuree, gedroogde oregano, chilipoeder, mayonaise, ketchup, Worcestersaus, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en kook op laag vuur gedurende 5 minuten. Haal de gebakken aardappelen uit de oven en serveer ze met de saus.


Gebakken groenten met knoflook

Gebakken groenten met knoflook zijn een ander populair tapasgerecht. Deze gerechten zijn niet alleen erg lekker, maar ook gezond en eenvoudig te bereiden. Om deze tapas te maken, heb je nodig: -2 teentjes knoflook -1 rode paprika -1 groene paprika -1 ui -2 eetlepels olijfolie -1/2 theelepel zout -1/2 theelepel peper -2 eetlepels fijngehakte peterselie -2 eetlepels fijngehakte basilicum -1 theelepel gedroogde oregano Snijd de knoflook, paprika's, ui en eventueel andere groenten in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut en voeg daarna de groenten toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten of totdat ze zacht zijn. Voeg vervolgens het zout, peper, peterselie, basilicum en oregano toe en roer alles goed door elkaar. Laat de groenten nog 5 minuten bakken. Haal de groenten uit de pan en serveer meteen.

Gebakken chorizo

Gebakken chorizo is een ander populair tapasgerecht dat je thuis kunt maken. Deze gebakken worstjes zijn stevig van smaak en zijn een geweldige manier om een maaltijd op te vrolijken. Om deze tapas te maken, heb je nodig: -200 gram chorizo -1 eetlepel olijfolie. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de chorizo toe. Bak de chorizo gedurende 5 minuten of totdat hij goudbruin en knapperig is. Haal de gebakken chorizo uit de pan en serveer meteen.

Gebakken garnalen

Gebakken garnalen zijn een ander populair tapasgerecht dat je thuis kunt maken. Deze gebakken garnalen zijn krokant en smaakvol en zijn een geweldige manier om je gasten te verrassen. Om deze tapas te maken, heb je nodig: -500 gram kleine garnalen -2 eetlepels olijfolie -1 theelepel knoflookpoeder -1 theelepel paprikapoeder -1 theelepel gedroogde oregano -1/2 theelepel zout -1/2 theelepel peper Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de garnalen toe. Bestrooi de garnalen met knoflookpoeder, paprikapoeder, gedroogde oregano, zout en peper. Bak de garnalen gedurende 5 minuten of totdat ze goudbruin en krokant zijn. Haal de gebakken garnalen uit de pan en serveer meteen.

Gebakken inktvisringen

Gebakken inktvisringen zijn een ander populair tapasgerecht dat je thuis kunt maken. Deze gebakken inktvisringen zijn knapperig en smaakvol en zijn een geweldige manier om je gasten te verrassen. Om deze tapas te maken, heb je nodig: -500 gram inktvisringen -2 eetlepels olijfolie -1 theelepel knoflookpoeder -1 theelepel paprikapoeder -1 theelepel gedroogde oregano -1/2 theelepel zout -1/2 theelepel peper Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de inktvisringen toe. Bestrooi de inktvisringen met knoflookpoeder, paprikapoeder, gedroogde oregano, zout en peper. Bak de inktvisringen gedurende 5 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de gebakken inktvisringen uit de pan en serveer meteen.


Gebakken courgette met knoflook

Gebakken courgette met knoflook is een ander populair tapasgerecht dat je thuis kunt maken. Deze gebakken courgette is smaakvol en zacht van smaak en zal zeker de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Om deze tapas te maken, heb je nodig: -1 courgette -2 teentjes knoflook -2 eetlepels olijfolie -1/2 theelepel zout -1/2 theelepel peper -2 eetlepels fijngehakte peterselie -2 eetlepels fijngehakte basilicum -1 theelepel gedroogde oregano. Snijd de courgette in plakjes en verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de courgette toe en bak gedurende 5 minuten of totdat de courgette zacht is. Voeg het zout, peper, peterselie, basilicum en oregano toe en roer alles goed door elkaar. Laat de courgette nog 5 minuten bakken. Haal de courgette uit de pan en serveer meteen.


Gebakken paprika met knoflook

Gebakken paprika met knoflook is een ander populair tapasgerecht dat je thuis kunt maken. Deze gebakken paprika is smaakvol en zacht van smaak en zal zeker de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Om deze tapas te maken, heb je nodig: -2 rode paprika's -2 teentjes knoflook -2 eetlepels olijfolie -1/2 theelepel zout -1/2 theelepel peper -2 eetlepels fijngehakte peterselie -2 eetlepels fijngehakte basilicum -1 theelepel gedroogde oregano Snijd de paprika's in plakjes en verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de paprika toe en bak gedurende 5 minuten of totdat de paprika zacht is. Voeg het zout, peper, peterselie, basilicum en oregano toe en roer alles goed door elkaar. Laat de paprika nog 5 minuten bakken. Haal de paprika uit de pan en serveer meteen.

Conclusie

Tapas zijn één van de meest populaire gerechten ter wereld en er zijn veel authentieke Spaanse tapasrecepten die je thuis kunt maken.

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen