Aardappelen met kabeljauw (Patatas con bacalao)
14 oktober 2023 

Aardappelen met kabeljauw (Patatas con bacalao)

Het is een feit dat bijna iedereen dol is op aardappelen. Ze zijn heerlijk en kunnen op duizend verschillende manieren worden bereid, van eenvoudige tot meer uitgebreide gerechten. Vandaag brengen we een recept waarin deze knol het hoofdingrediënt is, maar vergezeld gaat van een verrukkelijke vis: we hebben het over de kabeljauw en we gaan patatas con bacalao maken. Wist je dat dit een vis met geschiedenis is? Het is een witte vis die werd vereerd door de oude Grieken, die geloofden dat Neptunus, de god van de zee, hem naar de berg Olympus bracht als hij Zeus bezocht. Interessant, nietwaar? 

Recept - Aardappelen met kabeljauw ( patatas con bacalao)

Voor 4 personen

Werkwijze 

  • Verhit wat olie in een ruime pan.
  • Voeg dan de fijngehakte ui toe, in kleine stukjes gesneden.
  • Zodra deze lichtjes gebakken is, voeg dan de fijngehakte knoflook toe. Voor dit recept is het beter om de knoflook in blokjes te snijden in plaats van dunne plakjes, zoals bij andere gerechten.
  • Voeg tot slot de prei toe aan het mengsel en laat het een paar minuten sudderen. Roer goed zodat deze patatas con bacalao heerlijk smaken.
  • Als de groenten en knoflook gaar zijn, voeg dan de aardappel stukken toe, goed geschild en in middelgrote blokjes gesneden. Als je ze van tevoren klaarmaakt, kun je ze in water leggen om te voorkomen dat ze bruin worden. 
  • Zodra ze in de sofrito zitten, voeg je een theelepel zoete paprika en een glas witte wijn toe.
  • Giet vervolgens de visbouillon erover. Laat het koken. 
  • Wanneer je merkt dat ze bijna klaar zijn, voeg dan de vis toe samen met een snufje peterselie en je gerecht is klaar om te serveren. 

We hopen dat dit recept je bevalt. 

Smakelijk alvast !


Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen