Migas Caseras

Het maken van Migas Caseras is voor mij altijd een bijzondere gelegenheid die herinneringen oproept aan familiebijeenkomsten en de warmte van thuis. Dit recept, dat zijn wortels heeft in de rijke culinaire traditie van Extremadura, is een perfecte weerspiegeling van de eenvoud en de krachtige smaken van het Spaanse platteland. Met ingrediënten zoals oud brood, Iberische panceta, en de onmiskenbare pimentón de La Vera, brengt dit gerecht de essentie van de Spaanse keuken bij je thuis. Het is een gerecht dat even gastvrij als voedzaam is, ideaal voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan comfort food.


Ingrediënten voor 4 personen

Werkwijze

  • Snijd en bevochtig het brood.
  • Bak de panceta totdat deze knapperig is.
  • Fruit de knoflook in een deel van het vet van de panceta.
  • Voeg het brood toe en laat het langzaam koken met pimentón.
  • Meng het geheel met de gebakken panceta.
  • Garneer met peterselie.
  • Serveer optioneel met een gebakken ei bovenop.

Waar Koop ik Spaanse Ingrediënten?

Na het bereiden van dit hartverwarmende gerecht van Migas Caseras, hoop ik dat je evenveel van de rijke smaken en tradities hebt genoten als ik. Als je geïnspireerd bent om deze authentieke Spaanse ervaring thuis te creëren, hebben we goed nieuws: alle typische Spaanse ingrediënten die je nodig hebt, van de Iberische chorizo tot de onmiskenbare pimentón de La Vera, zijn beschikbaar in onze webshop. Duik in de cultuur en keuken van Spanje met de beste kwaliteitsproducten, direct bij jou thuis geleverd. Ontdek nu onze collectie en breng de smaak van Spanje in je eigen keuken.

Neem HIER een kijkje


Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen