Fideuá is een gerecht dat erg lijkt op paella, maar het belangrijkste ingrediënt is pasta in plaats van rijst. Traditioneel worden visbouillon, vis en zeevruchten gebruikt, In dit veganistische fideua-recept bereid met veel groenten en groentebouillon komen alle natuurlijke smaken tot zijn recht.
Recept - Vegetarische Fideuá (Fideuá vegana)
- fideuá- 400 gr
- groenten bouillon - 1,5 liter
- ui - 1
- artisjok - 2
- rode paprika - 1
- courgette - 1/2 stuk
- erwten - 1/2 kopje
- aubergine - 1/2
- wortels- 2
- tomaten - 2
- knoflook - 4 teentjes
- zoete paprikapoeder - 1 eetlepel
- kurkuma - 1 koffielepel
- tofu - 150 gr
- olijfolie extra vierge - 2 eetlepels
- zout - 1 koffielepel
Werkwijze
- pel en snij de ui en knoflook fijn
- neem een paella pan en verhit hierin de eetlepels olijfolie extra vierge
- stoof hierin de ui en de knoflook
- snij vervolgens de paprika en de wortels in fijne blokjes en de artisjokken in 4 stuks
- voeg deze ook toe en laat ze enkele minuten onder voortdurend roeren mee aanstoven
- snij de aubergine en courgette eveneens in fijne blokjes en voeg ze samen met de erwten ook toe aan het geheel
- snij de tomaten in fijne blokjes
- voeg de tomaten samen met de tofu toe en roer alles goed onder
- voeg de fideuá toe en roerbak hem gedurende enkele minuten samen met de groenten en de tofu
- voeg vervolgens de groenten bouillon toe samen met alle kruiden en dek de pan af
- laat het geheel gedurende 10 minuten verder sudderen zonder te roeren
- zet het vuur na 10 minuten uit en laat het deksel gedurende 20 minuten staan zodat alle smaken volledig tot hun recht komen
- serveer daarna in een mooi diep bord en bestrooi met een snuifje zachte paprika poeder