Auberginesalade met heerlijke zongerijpte Spaanse tomaten en rode paprika’s en uiteraard met fijngehakte Spaanse knoflook teentjes. Snel en gezond lunchrecept uit het zonnige Spanje. Deze auberginesalade met een heerlijk fris glaasje witte wijn mmmm
Recept Auberginesalade – Ensalada Berenjena
- Grote zilveruien, gepeld – 125 gr
- Aubergines, in de lengte doormidden gesneden zonder steeltje – 450 gr
- Rode paprika –2
- Zeer rijpe tomaten – 150 gr
- Teentje knoflook, fijngehakt – 1
- Fijngehakte peterselie – 15 gr
- Olijfolie – 30 ml
- Rode sherryazijn – 15 ml
- Dijon-mosterd – 5 gr
- Zout – naar smaak
- Peper – naar smaak
- Suiker – naar smaak
Werkwijze
- Doe de uien, paprika’s en de gehalveerde aubergine met de buitenkant naar boven in een niet ingevette schaal en zet deze in de oven op 190° C
- Laat de groenten 17 minuten roosteren
- Draai de uien en paprika’s om en rooster ze nogmaals 17 min.
- Ontvel de paprika’s en verwijder het zaad
- Ontvel de aubergine en verwijder wat van het zaad
- Snij de paprika’s, aubergine, uien en de tomaten in stukjes van 1 tot 1,5 cm
- Schep dit alles samen met de knoflook en de peterselie voorzichtig door elkaar in de schaal
- Laten afkoelen en serveren