Tonijnsalade El Moje

Tonijnsalade El Moje of Mojete is een typisch Spaans recept van de regio Murcia. De bijzonderheid aan dit recept is, dat het gemaakt wordt met ingeblikte tomaten.

Uiteraard kan je ook voor verse tomaten kiezen maar zorg er dan wel voor dat je ze pelt. Op zomerse dagen smaakt deze tonijnsalade met tomaten en ei heel lekker.

En de reden waarom er ingeblikte tomaten gebruikt worden, is omdat deze minder zurig zijn dan verse tomaten.


Recept Tonijnsalade El Moje


                                                        tonijnsalade el moje ingredienten


Werkwijze

  • Kook de eieren gaar
  • Snij de tomaten in kleine stukjes

tomate frito

  • Snij de ui en eieren zoals je wil

el moje ui en ei

  • Laat de tonijn uitlekken in een uitlek vergiet

tonijn moje

  • Doe de tomaten in een bord, voeg de uien, eieren, snuifje zout en gehalveerde olijven bij
  • Giet de extra vierge olijfolie erop

extra vierge olijfolie

  • Zet alles in de koelkast zodat de salade goed fris kan opgediend worden.

Smakelijk!

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Jos Kleerebezem
Door

Jos Kleerebezem

op 05 Aug 2016

Ga het zeker maken lijkt me heerlijk. Nu nog zomerweer.

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 09 Aug 2016

Moet je zeker eens doen, lekker verfrissend

Gina
Door

Gina

op 23 Aug 2016

Das er 1 tje om te onthouden het recept lezen is al heerlijk.

danny
Door

danny

op 23 Aug 2016

Iedereen heeft genoten van El Moje in Lagunillas Malaga! snel klaar en heel lekker op ons dakterras :-)

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 28 Sep 2016

Toppie ! Zo kan je eenvoudig genieten hé

Vera Geeraerts
Door

Vera Geeraerts

op 22 Jul 2017

Heerlijk, heb er nog stukjes ansjovis bijgedaan voor de zoutige toets, Vera

Herman
Door

Herman

op 18 Aug 2017

Tonijn uit laten lekken in een uitlekvergiet. Dan de tomaten, ui, ei, zout en olijven op een bord doen...? Wanneer of niet komt de tonijn erbij, ook op het bord of eet je die apart.

Karel
Door

Karel

op 07 May 2018

vraag ik mijn ook af

Olga
Door

Olga

op 19 Jul 2018

Ja ik vraag mij ook af wanneer de tonijn uit het vergiet mag

Nel
Door

Nel

op 31 Jul 2018

Heerlijk gerecht en makkelijk te maken. Lekker fris bij warm weer. Ansjovis gewoon als laatste toevoegen mensen...

Nel
Door

Nel

op 31 Jul 2018

Ansjovis moet natuurlijk de tonijn zijn...

José
Door

José

op 28 Jul 2019

Spaans eten, super lekker, ik ben fan.

Mariana
Door

Mariana

op 08 Aug 2020

Een heerlijke snelle salade, van gesmuld! Vooraf een vino verano en later een glas horchata! Dag kan niet meer sruk!

Reactie plaatsen