
zarzuela bereiden
Werkwijze Zarzuela
- We beginnen met het maken van een sofrito in een kookpot.
- Pocheer de ui en paprika op laag vuur. Eenmaal gepocheerd voeg je de gepelde tomaat zonder zaadjes toe
- Laat het ongeveer 20 minuten koken op laag vuur.
- De gekuiste mosselen doen we in een pot met water, zout en een laurierblad
- We koken ze gedurende 4 à 5 minuten tot ze allemaal open zijn
- Doe het water van de mosselen niet weg want deze geeft veel smaak aan de stoofpot en we gaan het nog mee verwerken
- We dompelen de plakjes heek en zeeduivel in wat bloem en leggen ze in een pan met olijfolie
- We bakken de stukjes vis tot ze licht bruin worden
- In het pannetje met de sofrito voegen we nu de visbouillon toe
- Ook de inktvis (in ringen of stukken), vis, garnalen, mosselen, almejas, saffraan en de geplette amandelen voegen we toe
- Laat alles ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen
- We kunnen dit gerecht eventueel nog bijkruiden met zout
- De verse peterselie kunnen we even bakken/frituren om het gerecht een vleugje frisheid te geven bij het serveren
- Smakelijk!














