Recept Sinaasappel Flan
- Suiker – 300 gr
- Eieren – 4
- Eidooiers – 2
- Geraspte schil van een sinaasappel – 1
- Vers sinaasappelsap – 6 dl
Werkwijze
- Breng 1,25 dl water aan de kook met de helft van de suiker en laat de siroop indikken tot een goudbruine karamel
- Schenk de karamel in 4 vormpjes en draai de vormpjes rond, om ook de rand met karamel te bedekken
- Roer de rest van de suiker met sinaasappelrasp door de losgeklopte eiéren en de eierdooiers
- Breng het sinaasappelsap aan de kook, laat het iets afkoelen en roer het door de romige eieren
- Giet de room door een fijne zeef en verdeel het mengsel over de 4 vormpjes
- Zet deze in een met laagje water gevulde ovenschaal in de op 150° C voorverwarmde oven
- Haal de flans er na 50 minuten uit
- Laat ze afkoelen en zet ze daarna 1 nacht in de koelkast
- Dompel de vormpjes voor het serveren in heet water en stort ze op dessertbordje
- Serveer met vers fruit naar smaak