Santiago amandeltaart (Tarta De Santiago)
19 mei 2023 

Santiago amandeltaart (Tarta De Santiago)

De belangrijkste ingrediënten van deze lekkere Santiago Amandeltaart zijn amandelen, suiker en eieren, allemaal in gelijke delen. Het is geen goedkope of lichte cake, maar als je van amandelen houdt, is dit ongetwijfeld jouw cake, eerlijk gezegd heerlijkIk hoop dat je dit Spaans dessert lekker vindt en je wordt aangemoedigd om een klein stukje Galicië in je keuken te stoppen.

Recept Santiago amandeltaart

Voor het deeg ,

  • Suiker – 75 gr
  • Bloem – 200 gr
  • Ei – 1
  • Boter – 100 gr

Voor de vulling

  • Eieren – 4
  • Suiker  – 250 gr
  • Schil van onbespoten citroen – 1
  • Gehakte amandelen – 250 gr
  • Kaneel – mespunt
  • Poedersuiker 50 gr
  • Bloem om te bestuiven


Werkwijze

  1.  Kneed deeg van de bloem, suiker, boter, en het ei  (voeg eventueel wat melk toe)
  2. Vorm een bol van het deeg wikkel in folie en leg 30 min. in koelkast
  3. Klop de eiéren met de suiker( voor de vulling ) schuimig en met citroenrasp
  4. Doe de gehakte amandelen en de kaneel erdoor
  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank
  6. Bekleed een ingevette springvorm  ermee
  7. Verdeel de vulling over de deegbodem en bak de taart goudbruin in ca 30 min. in een voorverwarmde oven van 180 ° C
  8. Laat de taart in de vorm afkoelen
  9. Leg hem op een bord en bestrooi hem met poedersuiker
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen