De belangrijkste ingrediënten van deze lekkere Santiago Amandeltaart zijn amandelen, suiker en eieren, allemaal in gelijke delen. Het is geen goedkope of lichte cake, maar als je van amandelen houdt, is dit ongetwijfeld jouw cake, eerlijk gezegd heerlijk. Ik hoop dat je dit Spaans dessert lekker vindt en je wordt aangemoedigd om een klein stukje Galicië in je keuken te stoppen.
Recept Santiago amandeltaart
Voor het deeg ,
- Suiker – 75 gr
- Bloem – 200 gr
- Ei – 1
- Boter – 100 gr
Voor de vulling
- Eieren – 4
- Suiker – 250 gr
- Schil van onbespoten citroen – 1
- Gehakte amandelen – 250 gr
- Kaneel – mespunt
- Poedersuiker 50 gr
- Bloem om te bestuiven
Werkwijze
- Kneed deeg van de bloem, suiker, boter, en het ei (voeg eventueel wat melk toe)
- Vorm een bol van het deeg wikkel in folie en leg 30 min. in koelkast
- Klop de eiéren met de suiker( voor de vulling ) schuimig en met citroenrasp
- Doe de gehakte amandelen en de kaneel erdoor
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank
- Bekleed een ingevette springvorm ermee
- Verdeel de vulling over de deegbodem en bak de taart goudbruin in ca 30 min. in een voorverwarmde oven van 180 ° C
- Laat de taart in de vorm afkoelen
- Leg hem op een bord en bestrooi hem met poedersuiker