champignonsoep
Spaanse Soepen
Dirk Tibax
Spaanse Soepen
0 min
0

Champignonsoep (Sopa de champiñones)

0 min
0

Champignonsoep, heerlijk op koude dagen met veel verse groenten en allerlei champignons. Deze soep is een volwaardige zachte soep en is een ideaal voorgerecht voor onze vegetarische liefhebbers.

Recept - Champignonsoep (sopa de champiñones)

Werkwijze

  • pel en snipper de ui en de knoflook
  • verwijder het bovenste blad van de prei en snij in fijne ringen
  • neem een diepe kookpot en verhit een scheutje olijfolie extra vierge
  • stoof hier de preiringen in en haal er een deel uit voor de garnering
  • stoof in dezelfde kookpot de ui en de knoflook
  • zet een kleinere kookpot op het vuur en verhit de groenten bouillon vooraf
  • snij alle champignons in fijne schijfjes en voeg ze toe bij de ui en de knoflook
  • bak gedurende 10 minuten op een matig vuurtje tot ze gaar zijn
  • kruid af met peper en zout naar smaak en overgiet met de warme groenten bouillon
  • laat gedurende 20 minuten koken
  • verwijder enkele schijfjes champignons en plet ze in een kommetje met een beetje bouillon
  • voeg dit mengsel terug toe aan de soep en laat nog 5 minuten verder koken
  • serveer in een diepe soepkom en werk af met de preiringen


Reacties
Categorieën