Risotto met champignons en serranoham (Risotto de setas y jamón serrano)

Risotto met champignons en serranoham (Risotto de setas y jamón serrano)

Risotto met paddenstoelen en serranoham is normaal een Italiaanse klassieker.  Natuurlijk maken wij het een beetje Spaans met de toevoeging van lekkere Spaanse serranoham uit het hamdorp Treveléz. De essentie van risotto's is om de rijst onder de knie te krijgen, zodat deze precies naar jouw smaak is. 

Recept - Risotto met champignons (risotto de setas y jamón serrano)


Werkwijze

  • maak de champignons schoon en snij ze in plakjes
  • neem een diepe koekenpan en verhit hierin een scheutje olijfolie extra vierge
  • snij de serranoham in fijne stukjes
  • bak de champignons 
  • als deze bijna gaar zijn, voeg je de serranoham toe
  • haal met een spatel de serranoham en de champignons uit de pan en laat de pan staan
  • voeg de rijst toe en roer deze door het sap dat in de koekenpan zit
  • voeg 1 derde van de bouillon toe aan de rijst en laat even rustig garen
  • zodra je merkt dat de rijst droog wordt proeft u en voegt u rustig beetje bij beetje bouillon toe tot de rijst gaar wordt
  • als de rijst bijna gaar is voeg je de witte wijn, serranoham, champignons, peper en de knoflookpoeder toe
  • laat enkele minuten verder stoven
  • snij de gorgonzola in zeer fijne stukjes en voeg deze ook toe
  • roer nu voortdurend tot de kaas gesmolten is en de risotto romig is
  • serveer meteen met eventueel een stuk stokbrood en een schijfje citroen
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen