4 Spaanse worsten die je moet proberen
22 mei 2023 
in Blogs

4 Spaanse worsten die je moet proberen

Er is veel lekkers te vinden in de Spaanse keuken, en Spaanse worsten zijn daar geen uitzondering op. Spaanse worsten zijn een populaire delicatesse die veel voorkomt in de Spaanse keuken, en er zijn veel verschillende soorten worsten om te proberen. In dit artikel zullen we een kijkje nemen bij vijf Spaanse worsten die je echt moet proberen als je de kans krijgt.

1. Chorizo

Chorizo is een Spaanse worst die roodachtig van kleur is en een stevige grove structuur heeft. Het meest kenmerkende ingrediënt is een paprikapoeder, meer bepaald de "pimiento choricero". Deze heb je in een zachte versie, maar ook in een pikantere versie. Chorizo wordt meestal gemaakt van Duroc varkensvlees alsook van Ibérico varkensvlees. Zout, oregano, suiker, knoflook en komijn zijn de andere belangrijkste bestanddelen. Je kan chorizo zowel gedroogd als gerookt verkrijgen. Chorizo kan je consumeren als tapa, broodbeleg, gegrild of in stoofpotjes meegekookt.


2. Lomo

Lomo worst is gemaakt van het varkenshaasje van de zwarte Ibérico varkens of van de Duroc varkens. Het vlees heeft een intense en nootachtige smaak. Lomo is een echte heerlijke delicatesse en een aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt. Eet Spaanse Lomo zoals de Spanjaarden het doen. Neem een vers stokbroodje, besprenkel het met een goede olijfolie of wrijf het in met een teentje knoflook. Beleg het stokbroodje vervolgens met een paar dunne plakjes Lomo Ibérico Bellota en wat schijfjes tomaat. Heerlijk! Lomo is daarnaast heel geschikt als voorafje of als hapje bij de borrel. Snijd het vlees in dunne plakjes en eet het rauw, als tapa. Of bak het rosé en serveer het met een bijpassende saus.


3. Fuet

Fuet is een Catalaanse worst die gefermenteerd en gedroogd werd. De smaak is licht zoet en gepeperd. De worst bevat ook een natuurlijk schimmellaagje, Penicillium Candidum genaamd. De bestanddelen van fuet bestaan uit varkensvlees, knoflook, zwarte peper, koriander, suiker en zout. Lekker bij een drankje als tapa.


4. Salchichon

Salchichon is een gezouten worst van Romeinse en Griekse oorsprong. De worst is een belangrijk product in de Spaanse gastronomie en komt dan ook veel voor in de Spaanse keuken. Salchichon is een worst gemaakt van gemalen varkensvlees dat gemengd wordt met specerijen zoals paprika, knoflook, komijn, kruidnagel en zout.Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen