Deze Spaanse boerenomelet "Tortilla Paisana" is een variant van de gewone tortilla. Aan deze tortilla worden groenten en gesneden chorizo en/of ham toegevoegd. Het resultaat is een zeer kleurrijke tortilla met een indrukwekkende smaak. Er zijn veel tortilla's zover als je fantasie reikt. In het zuiden van Spanje worden de tortilla's droger gebakken, in het Noorden daarentegen veel sappiger.
Recept - Spaanse boeren omelet (tortilla paisana)
- eieren - 8
- aardappelen - 2
- chorizo - 50 gr
- serranoham - 50 gr
- rode paprika - 1
- groene paprika - 1
- erwten - 75 gr
- ui - 1
- courgette - 1
- olijfolie extra vierge
- zout
Werkwijze
- kook eerst vooraf de erwten
- pel en snipper de ui
- snij de ui, de paprika's, de courgette en de aardappelen in fijne blokjes
- snij de chorizo en de serrano ham in fijne blokjes
- neem een tortilla pan en voeg een royale scheut olijfolie extra vierge toe
- stoof alle groenten samen met de aardappelen
- voeg na enkele minuten de chorizo en de serrano toe aan het geheel
- laat dit geheel gedurende 30 minuten stoven in de pan
- klop intussen heel goed de eieren en kruid ze af met een snuifje zout
- zodra de groenten en aardappelen gaar zijn voeg je het eimengsel toe
- meng alles goed en verspreid alle ingrediënten gelijk
- zodra de tortilla onderaan gaar is zet je het andere deel van de pan bovenop en draai je deze om
- bak nu de andere kant tot beide kanten goudbruin zijn
- snij in punten en serveer warm met een stukje stokbrood