Paella met kip en chorizo

Heerlijk eenvoudig recept voor paella met kip en chorizo. Zowel in de zomer als in de winter kan je Spaanse paella maken ter vervanging van bv de barbeque.

Recept Paella met kip en chorizo

  • Paellapan diameter –  40 cm
  • Extra Vierge Olijfolie
  • Kip in stukken gesneden – 450 gr
  • Bakchorizo Ibérico, gesneden in stukjes van ong. 0,6 cm – 225 gr
  • Gambas – 200 gr
  • Saffraandraadjes2à3
  • Paella rijst – 450 gr
  • Sofrito – 1 potje
  • Caldo pollo (kippenbouillon) – 1 liter
  • Paellakruiden – 50 gr
  • Doperwtjes guisantes – 200 gr
  • Bronwater

Werkwijze Paella met kip en chorizo

  1. Zet uw paellapan op het vuur en verwarm ze op een goed vuurtje.
  2. Giet er enkele scheuten extra vierge olijfolie in
  3. Doe nu de stukjes kip in de pan en laat ze bakken
  4. Ondertussen doe je de paella rijst in een kom met water, even goed mengen om daarna in een zeef te gieten
  5. Doe nu de guissantes (groene doperwtjes) bij de kip
  6. Even goed mengen om daarna sofrito bij te mengen. Sofrito bevat knoflook, tomaat en paprika’s
  7. Giet nu de caldo bouillon en wat bronwater in de pan
  8. Voeg de safraan draadjes en de paella kruiden toe
  9. De rijst voeg je nu toe, strooi hem in kruisvorm in de pan
  10. Meng alles rustig rond
  11. Laat alles sudderen met een deksel over de pan
  12. Na een tiental minuutjes doe je de stukjes chorizo erbij
  13. Verdeel mooi de gambas nu over het geheel en bedek de pan voor een 10 à 15 minuutjes
  14. En nu smullen maar met een heerlijk glaasje wijn erbij

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
maup
Door

maup

op 28 Sep 2015

Ziet er heerlijk uit. Ikzelf doe de doperwtjes er als laatste bi ivm te gaar/kapot kokenj en de chorizo als eerste voor de mooie kleur, geur en smaak die de chorizo afgeeft.

Paella Fusion
Door

Paella Fusion

op 28 Mar 2019

Ik voeg de erwtjes ook als laatste toe. En de rijst ga ik op voorhand niet wassen. Ik voeg deze wel voor de bouillon toe en laat deze even kort opbakken in de olijfolie.

Josephnully
Door

Josephnully

op 15 Aug 2019

https://heroero.com/" / rel="nofollow">celeb sex scene - gina stiebitz nude, celeb sex scene

Reactie plaatsen