Knapperig hapje met bloedworst en mango (crujiente de morcilla y mango)
18 maart 2022 

Knapperig hapje met bloedworst en mango (crujiente de morcilla y mango)

Met dit knapperig Spaans hapje met morcilla bloedworst en frisse mango kan je iedereen blij maken. De smaakpupillen van je gasten zullen zeker positief beginnen werken. De frisse combinatie van de pittige morcilla bloedworst en de zonnig gerijpte mango geven aan deze tapa een verrassende smaaksensatie. Smakelijk en genieten maar!

  • snij de prei stronk in twee en spoel grondig
  • snij een halve stronk vervolgens in fijne stukjes
  • snij de bloedworst in kleine blokjes
  • neem een koekenpan en gebruik geen vetstof
  • zet op hoog vuur en bak de pijnboompitten kort aan (zorg dat ze niet aanbranden)
  • haal ze uit de pan en leg ze even opzij
  • neem dezelfde pan en verhit hier 1 eetlepel olijfolie extra vierge in
  • pocheer hierin de fijngesneden prei gedurende een 5 tal minuten
  • verwijder de prei met een spaan uit de pan en zet deze even opzij
  • bak nu de bloedworst in dezelfde pan zonder extra olijfolie extra vierge
  • plet de worst tijdens het bakken met een vork en laat gedurende 10 minuten bakken of roosteren op een klein vuurtje
  • schil ondertussen de mango en snij in fijne stukjes
  • voeg de mango stukjes bij de bloedworst en laat deze vijf minuten mee bakken
  • roer regelmatig om
  • voeg nu ook de geroosterde pijnboompitten en de prei toe en roer nog enkele minuutjes verder
  • haal de pan van het vuur
  • verwarm nu de oven voor op 180 graden
  • snij de ongezouten boter in blokjes en smelt deze in de microgolfoven
  • leg een filodeeg vel op je werkblad en bestrijk met boter, leg hier het volgende vel op en herhaal deze stappen tot de vellen op zijn
  • snij de vellen in vier gelijke vierkanten
  • leg op elk stuk in het midden een streep van het mengsel
  • rol nu de vellen op zodanig de vulling in het midden blijft



  • indien u nog meerdere vellen hebt, herhaal je alle stappen opnieuw
  • neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier
  • leg de rolletjes op het bakpapier (zorg voor wat ruimte)
  • bak ze gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven tot dat ze goud bruin kleuren
  • serveer meteen warm

Knapperig hapje met morcilla en mango

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen