Kikkererwten met spinazie (Garbanzos con espinacas Sevillano)
28 maart 2020 

Kikkererwten met spinazie (Garbanzos con espinacas Sevillano)

Kikkererwten met spinazie is een mild kruidig gerecht en wordt meestal als bijgerecht geserveerd. In de gezellige tapasbars in de Zuid Spaanse stad Sevilla kan men dit bestellen als tapa. Het wordt altijd geserveerd in een bruin aardewerken schaaltje dat een cazuela wordt genoemd. Maar omdat het te lekker is om dit gerecht als tapa te eten kan je het ook bestellen als bijgerecht ( ración). Bovendien is dit typisch Spaans gerechtje ook zeer gezond. Kikkererwten zijn zeer gezond en worden veelvuldig gebruikt als vleesvervanger in de vegetarische keuken. Kikkererwten rijk aan vezels, B-vitamines, ijzer, zink, koper, fosfor en mangaan en zijn ze een bron van gezonde koolhydraten.

Recept: Kikkererwten met spinazie

Werkwijze

  • Eerst de spinazie goed wassen en daarna gesneden koken in een kookpan met wat zout gedurende 5 minuten
  • Spinazie goed laten uitlekken na het koken
  • Doe wat olijfolie in een pan en bak 2 knoflook teentjes tot ze goudbruin zijn, doe ze daarna even in een kom
  • Snij het brood in plakjes en bak het ook in olijfolie
  • Doe dan een beetje sherryazijn, tomatensaus, brood, knoflook, kruiden en een beetje water in de blender
  • Zet de blender aan tot alles goed gemengd is
  • Bak de overige 3 teentjes knoflook in olijfolie, als ze goudbruin voeg je de spinazie erbij en bak alles verder
  • Na een paar minuten voeg je er 2 à 3  theelepels pimentón de la Vera bij en roer voorzichtig zodat de paprika niet verbrandt.
  • Voeg daarna het mengsel uit de blender erbij alsook de gekookte kikkererwten en breng nog wat op smaak met zout en peper
  • Laat alles nog een 10 minuten sudderen in de kookpan tot alles wat dikker wordt
  • Vul nu de cazuela’s
  • Smakelijk!

Tip

Wanneer je dit recept gemaakt hebt, neem dan een foto en plaats hem op Facebook of je andere social media kanalen en laat iedereen meegenieten.

Dat vinden we tof !

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
MtN
Door

MtN

op 28 Oct 2019

Verklaar cazuela's

Marco
Door

Marco

op 03 Jan 2020

"Het wordt altijd geserveerd in een bruin aardewerken schaaltje dat een cazuela wordt genoemd.. "

Reactie plaatsen