Heek in peterselie saus behoort tot één van de klassiekers in de Spaanse gastronomie. Eenvoudig klaar te maken, maar groots in resultaat. Om deze vis in peterselie saus perfect klaar te maken, gebruik je alleen ingrediënten van hoge kwaliteit. Uiteraard begin je met een verse heek en vervolgens met een Spaanse top extra vierge olijfolie, een visbouillon, witte wijn en zeer, zeer veel verse peterselie. Ter aanvulling kan je eventueel mosselen, asperges, garnalen toevoegen.
Recept: Heek in Peterselie ( Merluza en salsa verde)
- Heek – 4 filets
- Ui – 125 g
- Knoflook – 2 teentjes
- Witte wijn – 100 ml
- Visbouillon – 200 ml
- Tarwemeel – 10 g
- Extra vierge olijfolie
- Zout
- Verse peterselie in overvloed
- Mosselen (optioneel) – 12
- Ingeblikte witte asperges – 4
- Erwtjes
Werkwijze
- Pel de teentjes knoflook, hak ze fijn en fruit ze in olijfolie in een lage braadpan
- Zorg ervoor dat je de knoflook niet verbrand (om ze niet bitter te maken)
- Voeg de fijngesneden ui toe en fruit de ui doorschijnend
- Voeg een eetlepel bloem toe, roer goed en bak een paar minuten
- Giet de witte wijn en de visbouillon erbij
- Kook de saus 10 minuten
- Ondertussen hakken we een handvol verse peterselie blaadjes
- Doe de gesneden plakjes heek en mosselen (als je ze gebruikt) in de braadpan.
- Om de heek sneller te laten koken, dekken we de pan af op middelhoog vuur gedurende 5 minuten of tot dat de mosselen zijn geopend en de vis klaar is (dit hangt af van de dikte van de plakjes)
- Doe als laatste de gesneden peterselie bij het gerecht
- Giet de asperges af en snijd ze in drie stukken, versier elk gerecht ermee voor het opdienen