Gevulde Courgette met Lamsgehakt (Calabacin Relleno)
21 april 2020 

Gevulde Courgette met Lamsgehakt (Calabacin Relleno)

Gevulde courgette met gezonde groenten en heerlijk lamsgehakt kan je zeker als een gezonde tapa presenteren. Dit recept van een gevulde courgette uit het zuiden van Spanje moet je zeker eens proberen.

Recept Gevulde Courgette

  • Kleine courgetten – 6
  • Middelgrote ui gesnipperd – halve
  • Olijfolie extra virgen30 ml
  • Lamsgehakt – 200 gr
  • Serrano ham 150 gr
  • Zout en vers gemalen peper – naar smaak
  • Tomatenpuree – 15 mg
  • Suiker – 2.5 mg
  • Teentje knoflook geperst –1
  • Water – 15ml
  • Tomaat ontveld en gehakt – 1
  • Yoghurt ongesuikerd – 75 ml
  • Muntblaadjes – 12
  • Geraspte parmezaanse kaas – 50 gr
  • Peterselie gehakt – 15 mg

Werkwijze

  1. Snij van de courgetten de uiteinden af
  2. Kook de courgetten in water met wat zout
  3. Snij ze in de lengte door en verwijder in het midden de zaadjes
  4. Fruit de ui glazig in de olijfolie
  5. Voeg het gehakt, serranoham, zout en peper toe
  6. Roer goed
  7. Voeg de tomatenpuree, suiker, knoflook en water toe
  8. Laat het gehakt 15 min. garen
  9. Roer de gehakte tomaat de yoghurt en de gehakte munt erdoor
  10. Schep dit mengsel in de uitgeholde courgetten
  11. Bestrooi ze met de parmezaankaas en de peper
  12. Bak ze in de oven (200°C) tot de kaas gesmolten is
  13. Bestrooi ze met de peterselie en serveer ze direct

 

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen