Gesuikerde amandelen (Almendras garrapiñadas)
25 maart 2022 

Gesuikerde amandelen (Almendras garrapiñadas)

Almendras Garrapiñadas, wie al eens op vakantie was in Spanje, heeft zeker al eens de kleine kraampjes op de hoek van de straat zien staan, waar ze deze lekkernijen vers en warm presenteren in kleine zakjes. Maar uiteraard kan je ze ook zelf maken wanneer je terug thuis bent. Succes en smakelijk !

Recept - Gesuikerde amandelen (almendras garrapiñadas)

Werkwijze

  • neem een steelpan en voeg hier in de suiker en het water
  • verwarm dit op een laag vuur
  • voeg de amandelen meteen ook toe en laat het water volledig verdampen
  • roer voortdurend gedurende de hele kooktijd zodanig de suiker niet verbrand
  • blijf roeren tot er geen water meer overblijft en de amandelen volledig gekarameliseerd zijn
  • haal de pan van het vuur, neem een grote plaat en strooi de amandelen hier op uit
  • zorg dat ze niet tegen elkaar aan plakken en laat ze afkoelen
  • zodra ze zijn afgekoeld kan je ze het best bewaren in een luchtdichte glazen bokaal
  • zo kan je ze toch enkele weken bewaren en eventueel in andere recepten gebruiken
  • voor de liefhebbers kan je ze zeker ook warm presenteren


Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen