Almendras Garrapiñadas, wie al eens op vakantie was in Spanje, heeft zeker al eens de kleine kraampjes op de hoek van de straat zien staan, waar ze deze lekkernijen vers en warm presenteren in kleine zakjes. Maar uiteraard kan je ze ook zelf maken wanneer je terug thuis bent. Succes en smakelijk !
Recept - Gesuikerde amandelen (almendras garrapiñadas)
- gepelde amandelen - 500 gr
- suiker - 300 gr
- water - 200 ml
Werkwijze
- neem een steelpan en voeg hier in de suiker en het water
- verwarm dit op een laag vuur
- voeg de amandelen meteen ook toe en laat het water volledig verdampen
- roer voortdurend gedurende de hele kooktijd zodanig de suiker niet verbrand
- blijf roeren tot er geen water meer overblijft en de amandelen volledig gekarameliseerd zijn
- haal de pan van het vuur, neem een grote plaat en strooi de amandelen hier op uit
- zorg dat ze niet tegen elkaar aan plakken en laat ze afkoelen
- zodra ze zijn afgekoeld kan je ze het best bewaren in een luchtdichte glazen bokaal
- zo kan je ze toch enkele weken bewaren en eventueel in andere recepten gebruiken
- voor de liefhebbers kan je ze zeker ook warm presenteren