Gepaneerde sardienen gewikkeld in een knoflookbeslag kan je in Spanje in alle strandbars consumeren. Je kan ze aan de Spaanse ober bestellen als tapa of als “racion”. Gepaneerde sardienen hebben belangrijke voedingsstoffen zoals omega3 die essentieel zijn voor onze gezondheid. Wil je deze heerlijke tapa ook aan kinderen geven, dan kan je best de graatjes verwijderen. En ben je toch in Spanje ga ze dan zeker proeven in één van de talrijke strandbars. Smakelijk !
Recept – Gepaneerde sardienen ( Sardinas fritas rebozadas)
- Sardienen – 1 kg
- Bloem (meel)
- Extra Vierge Olijfolie – 200 ml
- Knoflook – 3 à 4 teentjes
- Peterselie
- Zout
Werkwijze
- Sardienen reinigen en ontdoen van alle ingewanden
- Spoelen met water en goed afdrogen
- Leg de sardienen op een bord
- In de blender doen we de olijfolie, de knoflook teentjes en de peterselie
- Alles goed vermalen in de blender
- Met dit mengsel besmeren we goed alle sardienen
- Laat de goed ingesmeerde sardienen goed marineren in de koelkast
- Doe de bloem in een kom en wikkel de sardienen erin
- Breng wat olijfolie op temperatuur in een pan
- Bak de sardienen en leg ze nadien op keukenpapier
- Presenteer ze als tapa of als racion met wat groenten