Gambas à la plancha (gegrilde garnalen)
10 maart 2020 

Gambas à la plancha (gegrilde garnalen)

Gambas à la plancha of Spaanse gegrilde garnalen zijn een overheerlijke lekkernij. Heerlijk bij de lunch even de plancha (grill) aanzetten en een paar minuten later heb je een lekkere zuiderse lunch klaargemaakt. Bovendien is dit Spaans gambas lunchgerecht zeer gezond.

Recept Gambas à la Plancha ( gegrilde garnalen)

Werkwijze

  1. Gebruik bij het grillen een plancha op gas of electra
  2. Bestrijk deze met olijfolie
  3. Verhit deze tot hij zeer heet is en bestrooi de plancha met grof zout
  4. Leg de gambas garnalen erop en laat ze ongeveer 5 min. grillen op hoge temperatuur
  5. Draai ze éénmaal om nogmaals  3 min.
  6. Onmiddellijk opdienen met bv knoflooksausje
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen