Arroz Negro ( zwarte paella)
23 juli 2021 
in Paella

Arroz Negro ( zwarte paella)

Arroz negro of zwarte paella is een Spaanse delicatesse die veel geconsumeerd wordt in verschillende gebieden van de Middellandse Zee.

De zwarte paella wordt geserveerd in een paella pan waarin het gerecht wordt klaargemaakt. Het gerecht wordt ook altijd vergezeld van een alioli knoflooksausje.

Het klaarmaken van zwarte paella is niet zo moeilijk en zeker niet wanneer je de beste en juiste ingrediënten in huis hebt. Smakelijk !

Recept – Arroz Negro ( 4 personen)

arroz negro

arroz negro

Werkwijze

  • Snij de ui en de groene paprika in reepjes
  • Doe de knoflook in een paella pan met olijfolie
  • Fruit deze een paar minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de ui en groene paprika toe en pocheer zonder het vuur te verhogen
  • Als de groenten min of meer gaar zijn, voeg dan een glas witte wijn toe en laat deze inkoken
  • Zodra er bijna geen vloeistof meer is, voeg je de inktvis toe
  • Bak de inktvis samen met de groenten gedurende 15 minuten
  • De inktvis wordt beetje bij beetje bruin en heeft een licht geroosterd korstje, wat aangeeft dat hij klaar is
  • Voeg het potje tomate frito toe en laat 5 minuten koken
tomate frito

tomate frito bijvoegen

  • De inktvis inkt kan nu toegevoegd worden
  • Roer de inhoud van de pan goed door
  • Voeg de witte wijn toe en laat inkoken
  • De rijst kan toegevoegd worden alsook de visbouillon

visbouillon

  • Kook alles nog 18 minuten
  • En klaar is kees !
  • !! Vergeet bij het opdienen het potje alioli knoflooksaus niet
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen