aardappelen gevuld met manchego kaas
Spaanse Vegetarische recepten
Dirk Tibax
Spaanse Vegetarische recepten
03/18/2022
1 min
0

Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons

03/18/2022
1 min
0

Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons wordt door vegetariërs zeker gesmaakt. Als voorgerecht kan je dit gerecht zeker serveren, heerlijk warm uit de oven. Smakelijk!

Recept - Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons (patatas rellenas de queso manchego y champiñones)

  • aardappelen in de schil (uitgehold) - 4
  • champignons (gesneden) - 100 gr
  • manchego - 1 stuk
  • melk - 4 eetlepels
  • boter - 75 ml
  • peterselie - 1 bussel
  • eieren -
  • ui - 1
  • zout en peper - naar eigen smaak

Werkwijze

  • kook de ongeschilde aardappelen in kokend water al dente
  • hol de aardappelen uit en hou het aardappelmengsel apart
  • breek de eieren en neem twee kommetjes
  • splits het eigeel van het eiwit en hou beide aan kant
  • pureer het aardappelmengsel en voeg 50 gr boter, de melk en de eidooiers van de eieren toe en meng alles goed
  • snipper de ui fijn en snij indien nodig de hele champignons in plakjes
  • neem een kleine pan en verhit hierin een beetje boter 
  • bak de fijngesneden ui en de champignons gedurende 10 minuten op een middelhoog vuur 
  • rasp een 100 gr manchego van de blok door het gebruiken van een kaasrasp
  • hak de peterselie fijn
  • voeg de geraspte manchego, de champignons en de fijngehakte peterselie toe aan het aardappelmengsel
  • breng op smaak met peper en zout
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • klop de overblijvende eiwitten stijf en meng onder de puree
  • vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel en bestrooi eventueel nog met wat extra manchego 
  • bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven 
  • serveer warm



Reacties
Categorieën