Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons

Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons

Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons wordt door vegetariërs zeker gesmaakt. Als voorgerecht kan je dit gerecht zeker serveren, heerlijk warm uit de oven. Smakelijk!

  • aardappelen in de schil (uitgehold) - 4
  • champignons (gesneden) - 100 gr
  • manchego - 1 stuk
  • melk - 4 eetlepels
  • boter - 75 ml
  • peterselie - 1 bussel
  • eieren -
  • ui - 1
  • zout en peper - naar eigen smaak
  • kook de ongeschilde aardappelen in kokend water al dente
  • hol de aardappelen uit en hou het aardappelmengsel apart
  • breek de eieren en neem twee kommetjes
  • splits het eigeel van het eiwit en hou beide aan kant
  • pureer het aardappelmengsel en voeg 50 gr boter, de melk en de eidooiers van de eieren toe en meng alles goed
  • snipper de ui fijn en snij indien nodig de hele champignons in plakjes
  • neem een kleine pan en verhit hierin een beetje boter
  • bak de fijngesneden ui en de champignons gedurende 10 minuten op een middelhoog vuur
  • rasp een 100 gr manchego van de blok door het gebruiken van een kaasrasp
  • hak de peterselie fijn
  • voeg de geraspte manchego, de champignons en de fijngehakte peterselie toe aan het aardappelmengsel
  • breng op smaak met peper en zout
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • klop de overblijvende eiwitten stijf en meng onder de puree
  • vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel en bestrooi eventueel nog met wat extra manchego
  • bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • serveer warm



Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen