Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons wordt door vegetariërs zeker gesmaakt. Als voorgerecht kan je dit gerecht zeker serveren, heerlijk warm uit de oven. Smakelijk!
Recept - Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons (patatas rellenas de queso manchego y champiñones)
- aardappelen in de schil (uitgehold) - 4
- champignons (gesneden) - 100 gr
- manchego - 1 stuk
- melk - 4 eetlepels
- boter - 75 ml
- peterselie - 1 bussel
- eieren - 2
- ui - 1
- zout en peper - naar eigen smaak
Werkwijze
- kook de ongeschilde aardappelen in kokend water al dente
- hol de aardappelen uit en hou het aardappelmengsel apart
- breek de eieren en neem twee kommetjes
- splits het eigeel van het eiwit en hou beide aan kant
- pureer het aardappelmengsel en voeg 50 gr boter, de melk en de eidooiers van de eieren toe en meng alles goed
- snipper de ui fijn en snij indien nodig de hele champignons in plakjes
- neem een kleine pan en verhit hierin een beetje boter
- bak de fijngesneden ui en de champignons gedurende 10 minuten op een middelhoog vuur
- rasp een 100 gr manchego van de blok door het gebruiken van een kaasrasp
- hak de peterselie fijn
- voeg de geraspte manchego, de champignons en de fijngehakte peterselie toe aan het aardappelmengsel
- breng op smaak met peper en zout
- verwarm de oven voor op 180 graden
- klop de overblijvende eiwitten stijf en meng onder de puree
- vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel en bestrooi eventueel nog met wat extra manchego
- bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven
- serveer warm