Varkenshaasje met suikerriet stroop (solomillo de cerdo con miel de caña)

Dit recept is voor de echte liefhebbers van de zoete smaken van honing. Een perfecte vervanger van suikers.

Recept: varkenshaasje met honingglazuur (solomillo de cerdo glaseado con miel de cana)

Werkwijze

  • snij het varkenshaasje in sneetjes van ongeveer 2 cm
  • kruid het vlees langs beide kanten naar eigen smaak met zout en peper
  • rol de sneetjes in het paneermeel
  • zet een pan op het vuur en verhit een scheutje olijfolie extra vierge
  • bak het vlees goudbruin
  • haal de sneetjes uit de pan en snij vervolgens de ui in grove stukken
  • bak deze aan in dezelfde pan
  • voeg vervolgens de rode wijn, vleesbouillon, kruidnagels toe en laat 10 minuten koken
  • voeg nu de suikerriet stroop en suiker toe en laat nog vijf minuten sudderen
  • roer goed alles onder
  • voeg de sneetjes varkenshaasje toe en zet een deksel op de pan
  • laat gedurende 40 minuten sudderen
  • haal het vlees uit de pan en zeef de overige saus
  • leg het vlees op een mooie presenteer schaal en giet de gezeefde saus er over
  • serveer warm en serveer bij voorkeur met brood om te soppen in de saus