Biscuitgebak van suikerriet stroop (Bizcocho de miel de caña)

Heerlijk biscuitgebak met toevoeging van uitmuntende en verrassende Spaanse "miel de caña" uit het Zuid-Spaanse Frigiliana (Malaga). Deze Spaanse suikerriet stroop geeft aan dit zoet gebakje een heerlijk aroma en aangename smaak. Dit bij een tasje koffie of thee is het tenvolle genieten van het leven.

Recept - Biscuitgebak van suikerriet stroop (bizcocho de miel de caña)

  • miel de caña - 150 ml
  • bruine suiker - 50 gr
  • sinaasappelschil - 2 gr
  • vloeibare slagroom - 200 gr
  • melk - 200 ml
  • bakpoeder - 5 gr
  • deegmeel - 150 gr
  • volkorenmeel - 250 gr
  • natriumbicarbonaat - 2 gr
  • zout - snuifje
  • kaneel - 1 koffielepel
  • gember - halve koffielepel
  • nootmuskaat - snuifje

Werkwijze

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • bekleed een springvorm van 22-24 cm met bakpapier 
  • doe de suikerriet stroop en bruine suiker in een middelgrote kom
  • voeg de schil van de sinaasappel, de slagroom en de melk toe
  • klop met een garde tot een gladde massa
  • zeef apart het deegmeel met het volkorenmeel , bakpoeder, het zout en de kruiden
  • giet het mengsel erbij en meng het met rustige bewegingen tot alle klonters verdwenen zijn
  • vul de bakvorm en strijk gelijk met een spatel
  • schuif in de oven en bak gedurende 40 minuten