Tortillitas Camarones (Garnalen tortillitas)

Tortillitas camarones staan op de kaart in alle gastronomische restaurants in Cádiz en naar horen zeggen, zijn ze uitgevonden in San Fernando (Cádiz). Als u niet in Andalusië woont, is het misschien wat moeilijk om kikkererwten meel te vinden, hoewel het niet meer zo ingewikkeld is als vroeger. Kikkererwten meel is te vinden in de meeste grote supermarkten.

Recept - Tortillitas camarones (Garnalen tortillitas) 

  • garnalen - 100 gr
  • kikkererwten meel - 50 gr
  • tarwebloem - 100 gr
  • water - 1,5 glas 
  • lente ui - 1
  • zout - snuifje
  • verse peterselie - 1 bussel
  • olijfolie extra vierge - royale portie

Werkwijze

  • meng de tarwebloem met het kikkererwten meel in een diepe kom
  • snij de lente ui in fijne stukjes en hak de peterselie fijn
  • voeg de lente ui en twee eetlepels gehakte peterselie toe aan het bloem en meel mengsel
  • schenk het water erbij en kruid af met zout
  • voeg nu ook de garnalen toe en meng alles goed onder elkaar met de handen
  • het mengsel mag vrij vloeibaar blijven maar klonter vrij
  • giet nu een royale scheut olijfolie extra vierge in een koekenpan (een vinger hoog ongeveer)
  • zodra de olie heet is voegt u per keer 2 of drie lepels beslag in de olie (let op dat ze niet tegen elkaar gaan plakken)
  • laat het beslag aan de ene kant bruin worden, zodra de onderkant bruin is, draait u ze voorzichtig om en laat u de          andere kant goudbruin kleuren
  • haal ze met een spatel uit de olie en laat even uitlekken op keukenpapier
  • serveer ze heet als tapa of bijgerecht