Koolhydraatarme groene gazpacho

Deze koolhydraatarme koude soep is perfect om van te genieten in de warme zomermaanden omdat het zo fris is. Het lijkt wel een salade smoothie. Alle ingrediënten van een groene salade zijn gemengd in een drinkbare Spaanse soep. Het is licht verteerbaar en heerlijk van smaak. Het voordeel is ook nog eens dat dit op enkele minuten klaar is en je er meteen kan van genieten.

Recept - Koolhydraatarme groene gazpacho (Gazpacho verde bajo en carbos) Voor 2à3 personen

  • cashewnoten - 70 gr
  • selder - 50 gr
  • waterkers - 20 gr
  • komkommer - 1
  • bindsla (romaine) sla - 5 grote bladeren
  • olijfolie extra vierge - 60 ml
  • knoflook - 1 teentje
  • kippenbouillon - 250 ml
  • zout - snuifje



Werkwijze

  • snij de komkommer en de bladeren van de romaine sla in fijne stukjes 
  • hak de cashewnoten en snij vervolgens de selder in fijne stukjes
  • maak de kippenbouillon warm in een steelpannetje
  • neem een blender en voeg alle ingrediënten samen 
  • mix alles tot een gladde massa
  • serveer lauw of koud