Over ons

Buenas dias

Ik ben Dirk: Andalusië kenner, eigenaar van de Spaanse webwinkel Shopandalucia.nl , liefhebber van de Spaanse keuken en vol passie van het Zuid Spaanse leven.

Wat ga je allemaal ontdekken op deze Spaanse website?


  • Heerlijke recepten van de beste Spaanse gerechten
  • De beste ingrediënten uit de Spaanse keuken
  • Een volledige kennisbank over de bekendste Spaanse producten
  • Persoonlijke Spaans getinte blog verhalen
  • Gratis E-books
  • Kortom, al het leuke nieuws uit Andalusië

Waar is het allemaal mee begonnen?

Ik ben gehuwd met Karine, samen zijn we “pur sang” liefhebbers van het prachtige Zuid Spaanse Andalusië.

Van origine ben ik banketbakker. Een pracht job maar na het jarenlang uitvoeren van dit mooie, maar zware werk was voor mij het punt gekomen om met alle expertise die ik door de jaren heen had opgebouwd een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ik was toen benaderd door één van de grootste fabrikanten van broodmiddelen in België om daar aan de slag te gaan als sales manager. Dat was precies waar ik naar op zoek was en die functie heb ik jaren met veel succes en plezier kunnen uitvoeren.

Ik leidde niet het leven waar ik oud mee wilde worden

Na 28 jaar bij dit bedrijf en de toename van het drukke autoverkeer rond Vlaanderen merkte ik meer en meer dat het mij geen voldoening meer gaf. De uitdaging was eruit. Daarnaast was het bedrijf met de jaren zodanig gegroeid dat het familiale karakter verdween. Dat familiare gevoel was voor mij een belangrijke factor.
Toen ik 5 jaar geleden de mijlpaal van 50 jaar had bereikt en het boek “Je ongekende vermogens” van Anthony Robbins gelezen had, wist ik dat het leven dat ik toen al zo lang leidde niet het leven was waar ik verder oud mee wilde worden.

Onze passie voor Zuid Spanje

Mijn droom was al jaren om ooit een leven te hebben in Zuid Spanje en in het bijzonder in Andalusië. Al meer dan 30 jaar ging ik op vakantie naar deze streek met zijn prachtige steden, ongelooflijk historisch verleden & overweldigende natuur.
Door mijn passie voor deze streek en interesse in de geweldige culinaire producten die zij voortbrengt heb ik toen een besluit genomen om deze typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse blog site leek mij het ideale platform hiervoor.

Wat bieden wij?

Diverse heerlijke recepten uit Zuid Spanje en diverse blogberichten 

Een kennisbank met informatie over Spanje (in ontwikkeling)

Een webshop met heerlijke authentieke producten uit Zuid Spanje

Heb je nog vragen, of kunnen wij je ergens mee helpen?

Schroom dan niet om contact op te nemen!