Knoflooksoep (sopa de ajo)

Knoflooksoep of “sopa de ajo” is een nationaal gerecht in Spanje. Vroeger werd er op het Spaanse platteland veel knoflooksoep gegeten door druivenplukkers, herders en boeren. Sopa de ajo is bovendien een zeer gezonde soep en deze geeft je extra kracht om een werkdag of fysieke inspanning door te komen. Smakelijk !

Recept: Knoflooksoep

  • Kippenbouillon5 dl
  • Tenen knoflook geschild – 2
  • Olijfolie30 ml
  • Snee wit brood of stokbrood, in kleine stukjes – 1
  • Milde Spaanse paprikapoeder2,5 ml
  • Zout – naar smaak
  • Grote eieren – 2

Werkwijze

  1. Breng de bouillon in een pot aan de kook
  2. Bak de knoflook in een andere pan met de olie aan alle kanten lichtbruin
  3. Voeg de stukjes brood toe en blijf roeren tot ze eveneens lichtbruin zijn
  4. Roer het paprikapoeder erdoor en giet het vocht erbij
  5. Voeg het zout toe en laat 5 min pruttelen
  6. Breek de eieren vlak voor het opdienen in de soep en houd alles nog even op het vuur tot het eiwit gestold is