Gegrilde champignons met Spaanse ham (setas a la plancha con jamón )

Gegrilde champignons met ham of "setas a la plancha con jamon" is een zeer gezonde tapa of voorgerecht om elke gezinsmaaltijd mee te beginnen. Ze zijn snel te bereiden, licht en gezond. Paddenstoelen zijn niet alleen lekker, ze hebben ook veel gunstige voedingseigenschappen voor de gezondheid: ze zijn vetarm en bevatten zowat alles wat je nodig hebt . Het is een vetvrij voedingsmiddel dat rijk is aan water met hoogwaardige eiwitten en vezels.

Recept - Gegrilde champignons met ham (setas a la plancha con jamón )

Voor 4 personen



Werkwijze

  • hak de knoflook zeer fijn
  • verhit een scheutje olijfolie extra vierge in een pan op een laag vuurtje en stoof hierin de knoflook aan
  • snij het stuk serrano/ibérico ham in zeer fijne blokjes en voeg ze toe aan de knoflook
  • bak ze goudbruin en dek af
  • zet ze vervolgens even van het vuur en hou ze warm
  • maak de champignons schoon met een vochtige doek (niet wassen)
  • zorg ervoor dat ze niet breken
  • hak ze vervolgens in plakjes
  • neem een grill pan en verhit deze met een scheutje olijfolie extra vierge
  • leg op de hete grill pan de plakjes champignon en grill ze aan beide kanten goudbruin
  • leg de gegrilde champignons op een bord
  • serveer ze warm met serranoham blokjes en de gebakken knoflook