Vegetarische Fideuá (Fideuá vegana)

Fideuá is een gerecht dat erg lijkt op paella, maar het belangrijkste ingrediënt is pasta in plaats van rijst. Traditioneel worden visbouillon, vis en zeevruchten gebruikt, In dit veganistische fideua-recept bereid met veel groenten en groentebouillon komen alle natuurlijke smaken tot zijn recht.

Recept - Vegetarische Fideuá (Fideuá vegana) 


Werkwijze

  • pel en snij de ui en knoflook fijn
  • neem een paella pan en verhit hierin de eetlepels olijfolie extra vierge
  • stoof hierin de ui en de knoflook
  • snij vervolgens de paprika en de wortels in fijne blokjes en de artisjokken in 4 stuks
  • voeg deze ook toe en laat ze enkele minuten onder voortdurend roeren mee aanstoven
  • snij de aubergine en courgette eveneens in fijne blokjes en voeg ze samen met de erwten ook toe aan het geheel
  • snij de tomaten in fijne blokjes 
  • voeg de tomaten samen met de tofu toe en roer alles goed onder 
  • voeg de fideuá toe en roerbak hem gedurende enkele minuten samen met de groenten en de tofu
  • voeg vervolgens de groenten bouillon toe samen met alle kruiden en dek de pan af 
  • laat het geheel gedurende 10 minuten verder sudderen zonder te roeren
  • zet het vuur na 10 minuten uit en laat het deksel gedurende 20 minuten staan zodat alle smaken volledig tot hun recht komen
  • serveer daarna in een mooi diep bord en bestrooi met een snuifje zachte paprika poeder