Veganistische paella met quinoa

In Spanje maakt paella deel uit van de cultuur, we kennen vele variaties van dit gerecht met verschillende ingrediënten, voor elk wat wils. In tegenstelling tot de traditionele paella met vlees of vis, worden in de veganistische paella geen dierlijke ingrediënten gebruikt en heeft de paella alle smaak van een authentieke Spaanse paella. 

Recept - Veganistische paella met quinoa (Paella vegana de quinoa)

  • groenten bouillon - 2 koffietassen
  • quinoa - 180 gr
  • ui - 1
  • groene asperges - 80 gr
  • sperziebonen - 50 gr
  • wortel - 1
  • tomaat - 1
  • rode paprika - 1
  • zwarte peper - snuifje
  • zout - snuifje
  • olijfolie extra vierge - royale portie

Werkwijze

  • snij de snijbonen in stukjes van ongeveer 3 cm en kook ze gedurende 5 minuten in kokend water en giet ze af zodanig ze voldoende kunnen uitlekken
  • snij de ui en paprika in zeer fijne blokjes
  • verhit in een paella pan een royale scheut olijfolie extra vierge en stoof hierin de paprika samen met de ui
  • schil en snij de wortels en de groene asperges in even grote stukjes als de paprika en voeg deze toe aan de ui en paprika
  • laat dit geheel samen nog een 5 tal minuten mee aanstoven en breng op smaak met zout en zwarte peper
  • voeg vervolgens de uitgelekte sperziebonen en de quinoa toe en roer alles goed onder elkaar
  • overgiet het geheel vervolgens met de groenten bouillon  en laat alles gedurende 30 minuten sudderen
  • indien u merkt dat er te weinig vocht in de pan zit kan je best nog wat extra groenten bouillon of water toevoegen
  • serveer meteen rechtstreeks in de pan of in aparte diepe borden