Strudel met membrillo kweepeergelei en kastanjes

Lekkere strudel met stukjes frisse membrillo kweepeer gelei en tamme kastanjes is een overheerlijk dessert. Met dit recept maken we een Spaanse variatie op de traditionele “apfelstrudel” uit de Oostenrijkse keuken. Dit Spaans dessert smaakt op alle tijden van de dag bij een kopje koffie of thee. Membrillo is een Spaanse kweepeergelei die veel in de Spaanse keuken gebruikt wordt bij allerlei desserts en als zoete toets bij allerlei vlees, kip en visgerechten.

De kweepeergelei heeft een hoog vezelgehalte, dat ons helpt bij het reguleren van ons darmtransit. Vijgen leveren een goede hoeveelheid calorieën en vezels, dus ze zijn geïndiceerd om constipatie te bestrijden. Ten slotte is de kastanje één van de noten met het laagste caloriegehalte dankzij het lage vetgehalte. 

Recept – Strudel met membrillo kweepeergelei en kastanjes

  • Bladerdeeg – 1 vel
  • Suiker – 120 gr
  • Kaneel – 2 eetlepels
  • Boter – 30 gr
  • Paneermeel
  • Losgeklopt ei – 1
  • Poedersuiker
  • Membrillo Kweepeergelei150 à 200 gr
  • Vijgen – 3
  • Kastanjes – 3

Werkwijze

  • Hak de kastanjes in kleine stukjes
  • Snij de membrillo in stukjes
  • Snij de vijgen ook in stukken
  • Smelt de boter in een kom
  • Voeg bij de gesmolten boter de kastanjes, membrillo, vijgen, suiker en kaneel
  • Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek
  • Vul de plak bladerdeeg met het mengsel
  • Rol het bladerdeeg samen
  • Strijk af met het geklopte ei
  • Bak in een oven van 180° gedurende 30 à 40 minuten
  • Bestrooien met poedersuiker bij het serveren

TIP: Je kan deze heerlijke strudel ook combineren met een bolletje witte ijsroom