Stokbrood met chorizo en kwarteleitjes (Baguette con chorizo y huevos de Cordoniz)

Stokbrood met chorizo, serranoham en kwarteleitjes bij het ontbijt of lunch geeft een mens kracht om aan een nieuwe dag te beginnen. We gebruiken bij dit recept de best mogelijke chorizo die verkrijgbaar is in Spanje en in onze Spaanse onlineshop “Chistorra Bellota Ibérico“. Ook kruiden we dit stokbrood met chorizo af met de enig echte “pimenton de la Vera”.

Smakelijk !

Recept Stokbrood met chorizo en kwarteleitjes

  • Sneden stokbrood schuin gesneden ca 5 mm dik – 12
  • Bakchorizo worstjes – 24
  • Olijfolie extra vierge – 30 ml
  • Kwarteleitjes – 12
  • Jamon Serrano12 sneetjes
  • Milde paprikapoedernaar smaak
  • Zout – naar smaak
  • Peper – naar smaak

Baguette met chorizo en kwarteleitje

 

Werkwijze

  1. Bak in een pannetje de chorizo Ibérico in een beetje olijfolie
  2. De kwarteleitjes voorzichtig bakken op een matig vuur
  3. Verhit de grill op hoogste stand
  4. Leg de sneden stokbrood op een bakplaat
  5. Rooster het stokbrood aan beide kanten goudbruin
  6. Beleg de sneetjes stokbrood met de sneetjes serrano ham, de gebakken chorizo en daarop de kwarteleitjes
  7. Bestuif met de kruiden (paprikapoeder, zout, peper )