Spaanse Lamsstoofschotel ( Caldereta de Cordero)

Spaanse lamsstoofschotel , een heerlijk stoofpotje dat je zowel als volwaardig gerecht kan consumeren maar evengoed als tapa.  Dit gerecht bestaat uit gezonde verse groenten en heerlijk lamsvlees. Met de juiste kruiden en bereiding maak je van dit recept een topgerecht.

Recept Spaanse Lamsstoofschotel

  • Lamsvlees – 1,5 kg
  • Verse chorizo200 gr
  • Knoflook – 3 teentjes
  • Ui – 1
  • Garbanzos Kikkererwten( gekookt) – 400 gr
  • Prei – 1 stengel
  • Wortelen – 2
  • Rode paprika – 1
  • Tomaten – 2
  • Middelgrote aardappelen – 2
  • Erwtjes – 50 gr
  • Gebakken korstjes brood – 100 gr
  • Witte wijn – 1 glas
  • Groene paprika – 2
  • Zachte paprikapoedersnuifje
  • Saffraan2 draadjes
  • Laurier – 1 blaadje
  • Komijn – snuifje
  • Olijfolie extra vierge
  • Peper en zout

spaanse lamsstoofschotel

Werkwijze

  1. Snij het lamsvlees in stukjes
  2. Wrijf het vlees in met peper en zout
  3. Neem een diepere Spaanse pan (Sarten Honda)
  4. Goede scheut olijfolie erin en verwarmen tot max 170 graden
  5. Bak het lamsvlees in stukjes aan
  6. Voeg knoflook, ui, paprika en de korstjes brood toe
  7. Daarna de prei, wortels, kruiden en de klein gesneden stukjes tomaat
  8. Laat even sudderen
  9. Giet 2 liter water erover en laat inkoken
  10. Laat dit sudderen tot het vlees mals is
  11. Voeg dan saffraan toe en een glas wijn
  12. De geschilde aardappelen gaar koken in apart potje
  13. Bak de chorizo apart
  14. Voeg aardappelen en chorizo toe aan de rest
  15. Op het einde de erwtjes en de gekookte kikkererwten
  16. Laat alles nog 10 min door pruttelen

spaanse lamsstoofschotel recept