Roerei van morcilla bloedworst (revuelto de morcilla)

Deze Spaanse bloedworst is een geliefde tapas in Spanje . Deze wordt vaak geserveerd met eieren of gewoon als hapje op een tapasplank. De iets sterkere smaak van deze bloedworst zorgt voor een smaak bom in de mond.

Recept- Roerei van morcilla bloedworst met pijnboompitten en appel (revuelto de morcilla)

  • morcilla bloedworsten - 3 middelgrote
  • qppel - 1
  • ananas - 50 gr
  • eieren - 4
  • olijfolie extra vierge - eigen smaak
  • hele piquillo pepers - 4



Werkwijze

  • snij de bloedworst in schijfjes
  • verhit een pan met de olijfolie extra vierge
  • bak de stukjes in de pan en hak geleidelijk aan in fijne stukjes met een houten lepel
  • voeg de pijnboompitten toe en roer door elkaar
  • zorg dat deze niet aanbranden
  • voeg de in blokjes gesneden appel en ananas toe en stoof enkele minuten
  • voeg nu de eieren toe en roer tot deze gaar zijn en een roerei worden
  • neem een langwerpig bord en een ronde vorm
  • vul de vorm met het roerei
  • leg in elke hoek een piquillo peper als afwerking van het bord
  • haal de vorm weg en presenteer warm