Spaanse pepers met kabeljauw (Pimiento de Piquillo con Bacalao)

Spaanse pepers of Pimientos  de piquillo zijn rode Spaanse pepertjes die je kan opvullen met allerlei heerlijke Spaanse vis, vlees , groenten of kip vullingen. Ze zijn kegelvormig en hebben een zoete,milde smaak. In het volgend recept hebben we de pimiento de piquillo gevuld met kabeljauw en aardappelpuree. Deze kleine gevulde zoete pepertjes zijn een uitstekende en lekkere Spaanse tapa.

Recept Spaanse pepers  met kabeljauw  (8 stuks)

  • pimiento de piquillo8 à 9
  • kabeljauw – 150 à 200 gr
  • caldo de marisco (visbouillon) – 250 à 300 gr
  • witte wijn – 300 ml
  • melk – 150 ml
  • volle room – 1 soeplepel
  • gemalen kaas (ementhal, gruyère,…) – 50 gr
  • Peper, zout en muskaatnoot
  • Aardappelpuree

 

 

Werkwijze

  • Doe de caldo de pescado (visbouillon) in een kookpot
  • Aan de kook brengen
  • Daarna melk, room en de witte wijn toevoegen
  • Kabeljauw mee laten inkoken
  • Saus laten aandikken met bindmiddel (bloem, maïszetmeel,…)
  • Alles laten afkoelen

 

Opvullen pimiento de piquillo

Vul de Spaanse rode pepers eerst met een beetje van het kabeljauw vulsel, dan vul je het verder met een laagje aardappelpuree om vervolgens te eindigen met een laagje van het visvulsel. Bestrooi het uiteinde van de peper met de geraspte kaas.

Leg de pepers in een ovenschaaltje en warm ze op in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende ongeveer 10 minuten.

Versier dan de pimiento de piquillo  bv met een blaadje peterselie en serveer ze aan je gasten.