Gevulde eieren met kabeljauw en garnalen (Huevos de bacalao y gambas)

Gevulde eieren zijn altijd een geweldig snel bereid gerecht in de keuken. Ze zijn zeer gemakkelijk te bereiden, bevatten rijkelijke ingrediënten en zijn dankzij de bechamelsaus, zacht en romig. Je zal merken dat het zo smakelijk en aantrekkelijk is dat het zelfs een perfect voorgerecht kan zijn voor een feestmaal. En omdat u ze klaar kunt zetten en op het laatste moment kunt gratineren, houdt u tijd over voor andere voorbereidingen die u op de dag van een etentje of feest moet realiseren.

Werkwijze - Gevulde eieren met kabeljauw en garnalen (Huevos de bacalao y gambas)

  • eieren - 8
  • kabeljauw - 200 gr
  • gekookte garnalen - 100 gr
  • melk - 400 ml
  • boter - 20 gr
  • bloem - 20 gr
  • ui - 1
  • knoflook - 2 teentjes
  • wortel - 1
  • peterselie - 2 takjes
  • nootmuskaat - snuifje
  • peper - snuifje
  • zout - snuifje
  • olijfolie extra vierge - royale scheut
  • gemalen kaas ( om te gratineren) - 80 gr


Werkwijze

  • kook de eieren gedurende 8 minuten in een steelpan
  • laat ze afkoelen en pel ze vervolgens
  • verwarm de melk in een pan tot hij aan de kook komt
  • neem een steelpan en smelt hier in de boter 
  • voeg de bloem toe en meng goed 
  • giet vervolgens druppelsgewijs de warme melk toe onder voortdurend roeren
  • breng op smaak met nootmuskaat en zout en laat nog vijf minuten verder koken onder voortdurend roeren
  • zet de saus aan kant 
  • pel en snipper de ui en knoflook zeer fijn
  • schraap de wortel en snij hem in fijne blokjes
  • was en hak de verse peterselie fijn
  • verwijder de koppen van de garnalen, pel de staart en snij in kleine stukjes
  • halveer de gekookte eieren, verwijder het eigeel en zet dit apart
  • snijd ook de kabeljauw in kleine stukjes
  • neem een kookpan en verhit hierin 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • fruit hierin de ui en wortel gedurende 3 minuten
  • voeg vervolgens de stukjes kabeljauw, garnalen, de knoflook en de fijngehakte peterselie toe
  • bak het geheel nog een 3 tal minuten en breng het op smaak met peper en zout
  • laat het geheel afkoelen en leg de vulling vervolgens op een snijplank en hak alles nog eens zeer fijn
  • doe nu alles in een ruime kom en voeg 2 eetlepels van de bechamelsaus toe samen met het eigeel en meng alles goed door elkaar
  • vul de uitgeholde eieren nu met het mengsel door behulp van twee eetlepels , zorg dat elke helft goed gevuld is
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • neem een ovenschaal en schik hierin de gevulde eieren en overgiet ze met de resterende bechamelsaus
  • bestrooi het geheel met de gemalen kaas en grill ze gedurende 10 minuten
  • serveer meteen