Flamenquines met kip, ham en kaas

Op een gezellige avond, wanneer ik zin heb in een smaakvolle Spaanse lekkernij, gaat er voor mij niets boven de heerlijke smaken van flamenquines de pollo, jamón y queso. Deze rolletjes van malse kipfilet, smaakvolle ham en romige kaas zijn een ware traktatie voor de smaakpapillen. De combinatie van hartige jamón en zachte kaas, omwikkeld door sappige kip, zorgt voor een explosie van smaken bij elke hap. Het is een gerecht dat eenvoudig te bereiden is, maar toch een indrukwekkende indruk achterlaat op je gasten.

Benieuwd naar het recept? Blijf dan zeker lezen!

Ingrediënten : Flamenquines met kip, ham en kaas (voor 10 flamenquines)

  • grote kipfilets (10 plakjes kipfilet)
  • 10 plakjes ham
  • 10 plakjes kaas
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • zout
  • olie om te frituren

Werkwijze

  • Reinig de kipfilet goed van pezen en vet. Gebruik een scherp mes en snijd de kipfilet heel dun. Als de kipfilet klein is, snijd deze dan in de vorm van een 'librito' (opgevouwen boekje).
  • Als je de filets dunner wilt hebben, maak dan kleine sneden, bedek ze met plasticfolie en sla de filet met een vleeshamer voorzichtig plat om het malser, dunner en groter te maken.
  • Verwijder het plasticfolie en leg de filets op een plat oppervlak. Breng op smaak naar wens. Leg een plakje gekookte ham en een plakje kaas op de filets, zorg ervoor dat het niet helemaal tot de rand komt.
  • Rol de kipfilet op, zorg ervoor dat de kaas volledig bedekt is.
  • Doe geklutste eieren in een bord en paneermeel in een ander bord. Haal elk rolletje eerst door het paneermeel, zorg ervoor dat alle randen goed bedekt zijn, vervolgens door het ei en tot slot nogmaals door het paneermeel. Je hebt nu je rolletjes klaar om te bakken.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op het vuur. Plaats de helft van de rolletjes met de naad naar beneden in de pan zodat deze kant goed dichtschroeit en de rolletjes niet open gaan. Op deze manier voorkom je dat je tandenstokers hoeft te gebruiken.
  •  Draai ze om als ze aan één kant goudbruin zijn en bak ze aan alle kanten goudbruin. Houd in gedachten dat het rolletje dik is en de warmte tot in het midden moet doordringen. Pas het vuur indien nodig aan.

  • Nadat ze zijn gebakken, leg je ze op een bord met keukenpapier om het overtollige vet op te nemen. Nu zijn je flamenquines van kip, ham en kaas klaar om te serveren.


Tips voor het bereiden van de flamenquines van kip, ham en kaas:

Ik raad aan om voldoende ruimte tussen de flamenquines te laten tijdens het bakken, zodat je ze kunt omdraaien zonder het paneerlaagje te breken.

Je kunt ze serveren als hoofdgerecht of als aperitief door ze in tapasstijl te snijden. Het rolletje is zo mooi van binnen dat het iedereen zal verbazen.

Waar koop ik originele Spaanse ingrediënten ?