Empanadas met Tonijn

Empanadas met tonijn, wat zijn we daar dol op! Spaanse empanadas zijn gevulde deeghapjes gevuld met vis, vlees, kip of groenten. Wij hebben deze keer gekozen voor een variant met tonijn. Fantastisch lekker, genieten maar van deze empanadas hapjes.

Recept Empanadas met tonijn

[caption id="" align="alignnone" width="720"]
empanada met tonijn[/caption]

Werkwijze

  • Kook de eieren tot ze hard zijn
  • Laat de tonijn uitlekken
  • Snij de ontpitte paprika en eieren in blokjes
  • Was de tomaten en leg ze 2 min in kokend water
  • Pel de tomaten en verwijder de pitjes
  • Snij de tomaten en ui in kleine stukjes
  • Verwarm een Spaanse kookpan (sarten) met olijfolie extra vierge
  • Doe de tomaten en ui in de pan en laat sudderen
  • Wanneer deze mals zijn, voeg een snufje suiker, peper en zout toe
  • Meng er dan de tonijn, de rode pepers en eieren onder
  • Laat deze even door bakken en meng goed onder elkaar
  • Steek ronde vormen uit het empanada deeg
  • Vul deze halve kant en plooi dicht
  • Doe aan de kant beetje eigeel, zo blijven ze beter dicht
  • Verhit in een andere pan olijfolie extra vierge  op max 170 graden
  • En leg de empanadillas er voorzichtig in
  • Laat bakken tot ze goudgeel bruin zijn
  • Warm opdienen