Chorizo spiesje( Pincho de chorizo)
20 maart 2020 

Chorizo spiesje( Pincho de chorizo)

Chorizo spiesje, heerlijk Spaans chistorra worstje met Spaanse kruiden zoals pimenton, is een geliefde Spaanse tapa. Chistorra kan je gebruiken in stoofpotjes, paella of bij tapas. Je kan deze worst in kleine stukjes serveren als ‘pinxto’ (montadito genaamd, op een stukje stokbrood), de Noord-Spaanse variant van tapas. Door het hoge vetgehalte van chorizo, tot wel 70%, komt er bij het bakken een rood olieachtig vet vrij. Dit vet kan bij sommige gerechten gebruikt worden om aanvullende ingrediënten in te bakken.

Recept Chorizospiesje


Werkwijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan
  2. Bak de chorizo aan alle kanten goed bruin
  3. Blus af met wijn en laat deze verdampen
  4. Leg de worst op een stukje baguette
  5. Maak het stukje worst vast aan het stukje baguette met een cocktailprikker
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen