Champignons met knoflook (Champiñones al ajillo)

Champignons met knoflook of Spaanse champiñones al ajillo zijn een gezonde vegetarische tapa. Deze Spaanse tapa met een lekker glaasje sherry of wijn, je zou voor minder een moord begaan 😉

Recept Champignons met knoflook

  • Olijfolie – 1 dl
  • Tenen knoflook in plakjes – 6
  • Champignons in dikke plakjes – 500 gr
  • Mespunt paprikapoeder1
  • Zout – naar smaak
  • Sherry – 1/2 dl
  • Gehakte peterselie – 30 mg

Werkwijze

  1.  Laat de olijfolie niet te heet worden in een diepe pan
  2. Fruit de plakjes knoflook tot ze lichtbruin zijn en voeg dan de champignons toe
  3. Smoor deze al roerend tot het vocht verdampt is
  4. Breng het gerecht op smaak met de paprikapoeder, zout en sherry
  5. Doe het gerecht in kleine tapas schaaltjes of kommetjes
  6. Bestrooi het juist voor opdienen met peterselie